Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Άννα Κανατά

τεύχος #1
εικαστικά
Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2009

Άννα Κανατά
από την Αγιογραφία στη θάλασσα των χρωμάτων..


Η Άννα Κανατά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τα έτη 1991 και 1992 σπούδασε την τέχνη της αγιογραφίας, αρχικά στη σχολή Εικαστικών Τεχνών «Άποψη» με δάσκαλο το Γιάννη Μαράβα και στη συνέχεια διδάχθηκε στα εργαστήρια έμπειρων αγιογράφων.
Από το έτος 1997 έως το 2000 φοίτησε στο εργαστήριο ζωγραφικής του Χρήστου Παπαδάκη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλλιθέας.
Από το 1993 ασχολείται Επαγγελματικά αρχικά με την αγιογραφία με φορητές εικόνες και τοιχογραφήσεις ναών και στη συνέχεια με τη ζωγραφική.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική διακόσμηση (τοιχογραφίες) οικιών Από το 1998 διδάσκει ζωγραφική και αγιογραφία σε τμήματα ενηλίκων σε Πνευματικά Κέντρα δήμων, ενώ συνεργάζεται με τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής ως εκπαιδεύτρια, στα πλαίσια επιμορφωτικών Προγραμμάτων.
Από το φθινόFωρο του 2008 έως σήμερα συνεργάζεται με το περιοδικό Τέχνης και Λόγου «Ρωγμές» (διευθυντής: Κώστας Δανδουλάκης-αρχισυντάκτρια: Κατερίνα Κατσίρη) όπου δημοσιεύει σειρά άρθρων με θέμα «Οι γυναίκες εικαστικοί στην Ιστορία της Τέχνης - από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας».


έργα της ζωγράφου

Mάιρα


Διαθλάσεις

Προσωπικές σελίδες:
http://www.art-in-life.gr/
eicastikon.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news