Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Πρόσκληση συμμετοχής - Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2011

Tο Athens Photo Festival 2011, που πραγματοποιείται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας το φθινόπωρο, συμπληρώνει 25 χρόνια ενεργούς παρουσίας στα διεθνή εικαστικά δρώμενα. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει εκθέσεις και προβολές με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την ελληνική και διεθνή καλλιτεχνική σκηνή καθώς και ένα σύνολο δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων.

Το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας προκηρύσσει την 20η Πανελλήνια Έκθεση Φωτογραφίας Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2011 και απευθύνει πρόσκληση σε νέους δημιουργούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος, να υποβάλουν την εργασία τους προς αξιολόγηση. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2011.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να συμβάλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο και να αναδείξει την τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή των δημιουργών. Απόδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο θεσμός στα φωτογραφικά δρώμενα του τόπου, είναι ότι μεγάλος αριθμός φωτογράφων που σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι στο χώρο, πρωτοπαρουσιάστηκαν μέσα από την έκθεση αυτή.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φωτογράφοι και καλλιτέχνες, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες από 18 έως 35 ετών, που έχουν γεννηθεί μετά τις 1/1/1976 και διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως καταγωγής και ιθαγένειας, καθώς και ελληνικής καταγωγής που κατοικούν στην αλλοδαπή.

Η κάθε πρόταση θα πρέπει να συντίθεται από μια σειρά οκτώ έως δώδεκα φωτογραφιών. Tο θέμα είναι ελεύθερο, αρκεί τα έργα να παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος ενός φωτογραφικού project και να έχουν ομοιογένεια στο περιεχόμενο και το ύφος.

Kάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει το έντυπο συμμετοχής, συνοδευόμενο από το φωτογραφικό υλικό. Η κατάθεση του υλικού γίνεται σε ψηφιακή μορφή, μέσω του δικτυακού τόπου του Athens Photo Festival ή ταχυδρομικά σε CD/DVD.
Προθεσμία υποβολής προτάσεων: Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news