Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Πρόσκληση συμμετοχής ελληνικών ταινιών

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων των ελληνικών ταινιών  μυθοπλασίας που θα συμμετάσχουν στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (4-13 Νοεμβρίου 2011).

Η πρόσκληση αφορά σε ελληνικές ταινίες άνω των 60 λεπτών (σε φιλμ ή σε ψηφιακή  μορφή), η παραγωγή των οποίων έχει ολοκληρωθεί στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Για το 52ο Φεστιβάλ, δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν πλέον οι ταινίες που δεν έχουν πραγματοποιήσει προηγούμενη δημόσια, εμπορική ή φεστιβαλική προβολή στην Ελλάδα, προϋπόθεση που ισχύει και στο διεθνές πρόγραμμα. Οι ταινίες των πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών (πρώτη ή δεύτερη ταινία), θέτουν αυτόματη υποψηφιότητα για συμμετοχή στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα.

Στην ψηφιακή αγορά του φεστιβάλ, δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν τόσο οι ταινίες που θα προβληθούν στην 52η διοργάνωση, όσο και οι ταινίες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει πρεμιέρα στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρωθεί στη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών και δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στην Αγορά.

Παράλληλα ξεκινά και η έναρξη υποβολής αιτήσεων των ελληνικών κινηματογραφικών σχεδίων σε εξέλιξη που θα συμπεριληφθούν στην αναπτυξιακή δράση του φεστιβάλ Works in Progress.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011. 

Info

Πληροφορίες Τηλ: 210 8706026, http://www.filmfestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news