Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Μουσείου Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες


Το Μουσείο Μπουμπουλίνας παρουσιάζει φέτος το δεύτερο Πολιτιστικό Φεστιβάλ στο όμορφο νησί των Σπετσών, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο και λογοτεχνία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει διαμορφωθεί ως εξής:
18 Αυγούστου - Γυναικείοι μονόλογοι από γνωστά θεατρικά έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου από τον Σύλλογο Γυναικών Σπετσών.

20 Αυγούστου - «Η ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ» - Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ.
Η διακεκριμένη υψίφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μάρθα Αράπη, ερμηνεύει συνοδεία του πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, τραγούδια και στίχους ελλήνων & φιλελλήνων. Κείμενα που αφορούν στη ζωή, δράση και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, θα αφηγείται η Μάγδα Μαυρογιάννη.

23 Αυγούστου - «ΧΑΡΤΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ - Η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι για το Θέατρο Τέχνης».
Αναδρομή στη μοναδική συνεργασία του Μάνου Χατζιδάκη με τον Κάρολο Κούν. Αναφορά σε ιστορικές παραστάσεις όπως ο Ματωμένος Γάμος, οι Όρνιθες, Τριαντάφυλλο στο στήθος, Λεωφορείο ο Πόθος κ.α. Τραγούδια και μελωδίες που άφησαν εποχή εντεταγμένα στο ιστορικό πλαίσιο που δημιουργήθηκαν.
Ομιλία - παρουσίαση - πιάνο: Φίλιππος Τσαλαχούρης.
Συμμετέχουν: Η μεσόφωνος Ευγενία Καλοφώνου και στο τσέλο η Αμαλία Γιαννοπούλου.

25 Αυγούστου - Η Άρτεμις Ιγναντίου, χορογράφος της τελετής Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, παρουσιάζει με την ομάδα της Χοροθέατρο ART την παράσταση «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ».

27 Αυγούστου - (βιολί) - ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ 2 ΒΙΟΛΙΑ με τους διακεκριμένους βιολονίστες Σίμο Παπάνα (εξάρχων Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης) και Δημήτρη Καρακαντά σε έργα Προκόφιεφ, Μπάρτοκ, Μπίμπερ και Παπάνα.

29 Αυγούστου - Οι συγγραφείς Χρήστος Χωμενίδης και Λένα Διβάνη παρουσιάζουν βιβλία τους.

31 Αυγούστου - «ΕN TΩ ΑΜΑ».
Παραδοσιακό συγκρότημα με νέους μουσικούς να αναδεικνύουν τις ρίζες του τόπου μας και να προσπαθούν μέσα από την επικοινωνία των μουσικών οργάνων να ανταμώσουν τις μουσικές που μυρίζουν Ελλάδα.
Ένα ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τα νησιά του Αιγαίου. Μία περιπλάνηση από τη Μακεδονία μέχρι τα Δωδεκάνησα. Μουσική γεμάτη από Ελλάδα έτσι όπως μας την παρέδωσαν οι παππούδες μας.
 
Πληροφορίες Facebook Μουσείο Μπουμπουλίνας
Τιμές εισιτηρίων Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news