Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Έκθεση της Revati Kapoor


Χρώματα και μυρωδιές από την Ινδία. Ανθρώπινες μορφές σε καθημερινές σκηνές, άλογα που καλπάζουν γεμάτα ενέργεια και δύναμη, γαλήνια τοπία, σε απαλούς παστέλ τόνους, και την ομορφιά της φύσης παρουσιάζει η ζωγράφος Revati Kapoor στην έκθεσή της Impressions.
Η Revati Kapoor από πολύ μικρή και με την υποστήριξη της οικογένειάς της, ασχολήθηκε με το μεγάλο της πάθος, τη ζωγραφική. Σπούδασε Καλές Τέχνες στη Βομβάη, στο Sir JJ School of Art, καθώς επίσης στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και έχει κάνει πολλές επιτυχημένες ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ινδία, στο Λονδίνο στη Σαουδική Αραβία κ.α. Έργα της περιλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές όπως του Σουλτάνου του Brunei, της Air India, αλλά και πολλών Ινδών βιομηχάνων και ξένων Πρεσβειών. Ζωγραφίζει κυρίως σε λάδι, ακρυλικό και παστέλ, ώστε να της επιτρέπεται ο αυθορμητισμός και να επιτυγχάνεται κάθε φορά διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα.
Τα άλογα σε κίνηση αποτυπώνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μεγάλους καμβάδες – και εντυπωσιάζουν με την αρμονία ενέργειας, δύναμης και κίνησης που τα χαρακτηρίζουν. Τα τοπία της ήρεμα και γαλήνια όπως και οι νεκρές της φύσεις αντικατοπτρίζουν την εσωτερική γαλήνη της καλλιτέχνιδας αλλά και την επαφή της με τη φύση. Στα παραπάνω θέματα προστίθεται η ανθρώπινη μορφή αποτυπωμένη με πλούσια χρώματα σε σκηνές της καθημερινής ζωής. Στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 Ταύρος, Αθήνα
Η είσοδος είναι ελεύθερη και η έκθεση θα λάβει μέρος από 3/10/2011 έως 10/10/2011.

Blogger templates


Blogger news