Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση του Περιοδικού "Σοδειά" στον πολυχώρο "Ρουφ" στο Γκάζι

To τριμηνιαίο λογοτεχνικό περιοδικό «Σοδειά» στα πλαίσια της επιτυχημένης διετούς κυκλοφορίας του διοργανώνει εορταστική - φιλανθρωπική εκδήλωση στης 25/11/2011 και ώρα 6:30 μ.μ στον πολυχώρο «Ρουφ» , Κωνσταντινουπόλεως 10 και Ανδρονίκου 18 στο Γκάζι. Για το περιοδικό, τους στόχους και τα μελλοντικά σχέδια του θα μιλήσουν η Μαρία Ροδοπούλου, ο Δημήτρης Δικαίος, ο Μπατίστα Μαλαματένιος και ο Ματθαίος Ματθαιάδης.
Θα ακολουθήσει ανάγνωση επιλεγμένων θεμάτων από διάφορα τεύχη του περιοδικού.
·       Η εκδήλωση του περιοδικού «Σοδειά» έχει σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη τηςΣτέγης Ειδικής Θεραπευτικής & Επαγγελματικής Αγωγής Τρικάλων και θα είναι η αρχή μιας σειράς εκδηλώσεων με απώτερο σκοπό την φιλανθρωπική δράση μέσα στον ελλαδικό χώρο। Για τις 25/11/2011 το περιοδικό θα φιλοξενεί την Στέγη Ειδικής Θεραπευτικής & Επαγγελματικής Αγωγής Τρικάλων το οποίο δίνει τη δυνατότητα περίθαλψης, υποστήριξης και επαγγελματικής κατάρτισης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες. Για την Στέγη θα μιλήσει η κ. Όλγα Σδράκα, κοινωνική λειτουργός της Στέγης.
·   Μουσικό Πρόγραμμα εκδήλωσης
  • · Mendelssohn: Albumblat op 117 (piano Neville Jason Fahy)
  • G. Verdi: La Traviata duetto ( Έλλη Αναγνωστοπούλου - Νίκος Καραγκιαούρης)
  • E. Granados: Oriental (piano Άζη Γουζίου)
  • I. Albeniz : Granada (piano Άζη Γουζίου)
  • A. Lara:Granada aria (βαρύτονος Ν.Καραγκιαούρης)
  • Μ.de Falla : Ritual Fire Dance (piano Neville Jason Fahy)
  • G. Puccini : Quando me'n voi (σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου)
  • G. Puccini: O mio babino caro (σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου)
  • A. Ginastera: Danza de la moza donosa (piano Άζη Γουζίου)
  • D. Shostakovich: Jazz suite 2 Waltz (piano Άζη Γουζίου, N.J. Fahy)
·       Μία σύντομη παρουσίαση των καλλιτεχνών που συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση του Περιοδικού «Σοδειά»

Neville Jason Fahy Ο Neville Jason Fahy ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στη τάξη της Ρίτας
Βούρτση. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Trinity College του Λονδίνου με τον Anthony
Peebles στο πιάνο και την Ann Cherry στο φλάουτο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σπούδασε στο
Ωδείο Μουσικής Εταιρείας Αθηνών με την Νίλλιαν Πέρεζ – Ιωαννίδου και εν συνεχεία στο University of Indianapolis (Athens
Campus) με καθηγητές τουςΔρ.Άλλα Χαλάψη και Γιώργο Μάνεση. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τουςArdakov,
Ganev, Lazko,Vasary, Μάνεση, Χαλάψη και Χατζηνίκο. Είναι κάτοχος Master of Arts in Music του University of Indianapolis,
F.R.S.M. των Βασιλικών Σχολών Μουσικής της Μ. Βρετανίας και αριστούχος διπλωματούχος του Ωδείου Μουσικής Εταιρείας
Αθηνών.
Έχει παίξει σε συναυλίες και φεστιβάλ τόσο σε σόλο όσο και σε ρεπερτόριο μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχει συμπράξει με την «Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής» της Κηφισιάς, είναι μέλος του οργανικού συνόλου «Cantabile»
Κηφισιάς, πιανίστας και ιδρυτικό μέλος του «Trio Lirico», καθώς και πιανίστας του σχήματος «Musica del Cuore».
Έχει συνθέσει, εκδώσει και ηχογραφήσει δύο έργα για σόλο πιάνο και ένα για πιάνο και τσέλο (Music Creation Series,
«Edition Orpheus Music House»,Nikolaidis,www.music-house.gr).
Είναι καθηγητής πιάνου και θεωρητικών στο Campion School Athens και St. Catherine’s British Embassy School Athens.
Παράλληλα έχει ασχοληθεί με τον Ελληνικό χορό.Υπήρξε χορευτής του κεντρικού "Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών" καθώς και
δάσκαλος του παραρτήματος της Νέας Ιωνίας για μια δεκαετία. Απο το 1993 είναι δάσκαλος του χορευτικού "Κούροι και
Κόρες" του Campion School Athens


·       Άζη Γουζίου Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο με την Ζωή Αγελάστου στο Ωδείον Αθηνών απ' όπου απεφοίτησε με Πτυχίο Διδασκαλίας Πιάνου Άριστα παμψηφεί. Έχει διδάξει πιάνο στο Athenaeum, στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Τέχνης. Έχει παρακολουθήσει μια σειρά σεμιναρίων για διάφορα θέματα διδασκαλίας του πιάνου κι άρχισε την καριέρα της σαν δασκάλα πιάνου και θεωρητικών στο σχολείο Κάμπιον το 1983 όπου ένας μεγάλος αριθμός μαθητών της έλαβε μέρος επιτυχώς σε εξετάσεις Πιάνου και Θεωρίας σε όλα τα επίπεδα. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα Επιστημόνων Καλλιτεχνών, σε σχήματα Μουσικής Δωματίου, σε σόλο παραστάσεις κι έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Η Άζη Γουζίου είναι επίσης πτυχιούχος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών (Νομικό Τμήμα) και είναι μέλος της χορωδίας του Εθνικού Ωδείου.

·       Ελένη-Έλλη Αναστασοπούλου Γεννημένη στην Αθήνα, ξεκίνησε τις σπουδές της στο Ωδείο Athenaeum, στο οποίο φοίτησε με την Αντιγόνη Σγούρδα, αποφοιτώντας το 2004 με βαθμό άριστα παμψηφεί. Τελειοποιήσε τη τεχνική στο λυρικό τραγούδι, παρακολουθόντας σεμινάρια δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Μαρίνα Κρίλοβιτς, Λούη Μανίκα, Κώστα Πασχάλη,Kurt Equiluz, Elisabeth Vidal, Μίλτο Λογιάδη και με την Cheryl Studer. Παρακολούθησε το σεμινάριο ''Wolfgang Amadeus Mozart'' του Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τον Αρη Χριστοφέλλη και την Ζανέτ Πηλου.Τραγούδησε σε Έλλαδα και εξωτερικό με ιδιαίτερη επιτυχία. Ιδιαίτερες διακρίσεις γνώρισε στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κλασικού Τραγουδιού της ΧΟΝ,(α΄βραβείο),στον 4ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Λυρικών Τραγουδιστών ΣΗΜΟ (3ο βραβείο) Το 2009 εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε έργα Rachmaninov στο φιλανθρωπικό Gala που διοργάνωσε η Λέσχη φίλων Jose Carreras. Απο το 2008 είναι μέλος της χορωδίας και της σκηνής της οπερέτας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Τον Αύγουστο του 2010 παρακολούθησε master class με τον Tom Krause στη θερινή ακαδημία του Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg και συμμετείχε στις συναυλίες του Πανεπιστημίου. Την καλλιτεχνική περίοδο 2010-2011 εμφανίστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τον ρόλο “Mutter” στο έργο Hänsel und Gretel Humperdinck. Είναι μέλος του συνόλου “Trio Lirico”.


·        Nίκος Καραγκιαούρης Ο βαρύτονος Νίκος Καραγκιαούρης γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε βιολί και πιάνο στο δημοτικό ωδείο Πατρών. Δίπλωμα Μονωδίας πήρε στο Ωδείο Αθηνών με τη κ.Hara Savino το 2007. Παρακολούθησε masterclasses τραγουδιού με τους,Κώστα Πασχάλη,τη Birgit Nickl, τον Άρη Χριστοφέλλη,την Δάφνη Ευαγγελάτου, τον Gilles Denizot, Τον G.Cecchele, τον Δημήτρη Καβράκο και μαθήματα υποκριτικής με την Σοφία Κακαρελίδου. Απέσπασε βραβεία σε διαγωνισμούς τραγουδιού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (2004 – 2006 – 2010) Εμφανίστηκε στις όπερες των: G.Verdi-Don Carlos (Frate), W.A.Mozart-Die Zauberflöte (Der Priester), J.Strauss-Die Fledermaus (Frank), G.Bizet-Carmen (Escamillo,Morales), C.Orff-Die Kluge (Der König), G.Rossini-La cambiale di matrimonio (Slook), G.F.Händel-Acis and Galatea (Polypheme), G.Verdi-Traviata (G.Germon), E.Humperdinck-Hänsel und Gretel (Vater), D.Cimarosa-il matrimonio segreto (Conte Robison) Καθώς και σε έργα Θρησκευτικής μουσικής όπως: Messiah-G.F.Händel, Messe Solenelle-G.Rossini, Weihnachts oratorium und Mattäus Passion-J.S.Bach Συνεργάστηκέ με την παιδική σκηνή της Εθνικής λυρικής σκηνής και την Κάρμεν Ρουγγέρη, το Εθνικό θέατρο στη παράσταση “Ερρίκος ο 4ος” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου, το μέγαρο μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης καθώς και με την Όπερα Θεσσαλονίκης, Oπερα Νέων, Δήμο Λαρισσαίων, Δήμο Πατρών, The Athen’s singers production, Opera dei giovani. Είναι ερμηνευτής της εθνικής Ρώσσικης μουσικής σχολής, της Ελληνικής Οπερέτας καθώς και μέλος των ομάδων όπερας, 1.Oper(o), 2.Οπερα Νέων και 3.trio lirico Πρόσφατά κέρδισε την υποτροφία "Αθηνά Καρρά" της Ελληνικής Ένωσης Βάγκνερ για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών του Bayreuth Stipendienstifftung τον Αυγουστο του 2012.

·        Δύο Λόγια για το Περιοδικό «Σοδειά» Κάτι που έλειπε από τον χώρο της λογοτεχνίας αλλά και τον χώρο γενικά των Τεχνών ήταν ένα περιοδικό που θα έδινε την ευκαιρία στους νέους δημιουργούς να εκθέσουν δείγμα της δουλειάς τους. Άνθρωποι που δεν έχουν την δυνατότητα έκδοσης ή που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο δύσκολο μονοπάτι της Τέχνης μπορούν μέσα από το περιοδικό «Σοδειά» να προβληθούν. Το περιοδικό άρχισε να κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο του 2009. Έκλεισε δύο έτη επιτυχημένης κυκλοφορίας και προχωρά σεμνά αλλά σταθερά στον χώρο της έντυπης δωρεάν τέχνης. Η εκδοτική ομάδα είναι υπέρ της ελεύθερης κυκλοφορίας ιδεών και τεχνών γι αυτόν τον λόγο το περιοδικό διατίθεται χωρίς αντίτιμο στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας. 1000 αντίτυπα κάθε τρίμηνο ταξιδεύουν απ άκρη σ άκρη της Ελλάδας μεταφέροντας το πιο σπουδαίο μήνυμα Ότι η τέχνη είναι για όλον τον κόσμο και ότι γεννήθηκε από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο. Γι αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και ένα βήμα πιο πέρα από την έντυπη έκδοση του περιοδικού. Δύο φορές τον χρόνο η «Σοδειά» θα διοργανώνει εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα προσπαθώντας να βοηθήσει πιο ενεργά την κοινωνία και τους ανθρώπους της . Επίσης στηρίζει με την ενεργό συμμετοχή της και προωθεί όσους καλλιτέχνες επιθυμούν να κάνουν παρουσίαση του έργου τους κάτω από την «Στέγη» της Σοδειάς. Θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο όπλο ενάντια στην απανθρωπιά και την περιθωριοποίηση είναι η δραστήρια συμμετοχή στην μετάδοση του Λόγου και η ενεργή βοήθεια του ενός προς τον άλλον.

Blogger templates


Blogger news