Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Island of The Dawn - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Αθηνών σε ηλικία 8 ετών στην τάξη βιολιού του Τάτση Αποστολίδη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Στέλιου Καφαντάρη, απ’ όπου πήρε Δίπλωμα Βιολιού με Άριστα Παμψηφεί, Α’ βραβείο και τιμητική διάκριση εις μνήμην Α. Καζαντζή. Παραλλήλως, περάτωσε με Άριστα τις σπουδές του στα μαθήματα της Αρμονίας και ανωτέρων θεωρητικών. Μετά το πέρας των σπουδών του παρακολούθησε σεμινάρια και Master Classes με διάσημους βιολονίστες (L.Mordkovich, P.Zuckermann κ.α.). Επίσης διακρίθηκε στη Διεθνή Master Class Μουσικής Δωματίου του Μουσικού Κολλεγίου της Νότιας Καλιφόρνιας. 

Έχει τιμηθεί με το Α’ βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Ταλέντων ‘’Ο ΦΙΛΩΝ’’ καθώς και στον Γ’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου Θεσσαλονίκης .Έχει διατελέσει για 6 χρόνια μέλος στην Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στα πρώτα βιολιά.
  • Από το 2000, συνεργάζεται ως πρώτο βιολί και σολίστ με τον Σταμάτη Σπανουδάκη, με τον οποίο εμφανίζονται σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διατελέσει μέλος του μέταλ συγκροτήματος "Deviser" και από το 2005 είναι μέλος του metal συγκροτήματος "Battleroar".
  • Σε πολύ μικρή ηλικία άρχισε να γράφει μουσική και να αυτοσχεδιάζει στο πιάνο και στο βιολί, ενώ τις πρώτες του συνθέσεις τις έγραψε κατά τα χρόνια των σπουδών του. Στα πλαίσια του ενδιαφέροντός του για τη σύνθεση έχει πειραματιστεί σε διάφορα ήδη μουσικής γραφής (rock, ethnic, metal και new age). Ασχολείται με τη σύνθεση μέσα από σύγχρονα μουσικά μέσα (synthesizers ψηφιακά και αναλογικά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.).
  • Μεταξύ των έργων του περιλαμβάνονται συνθέσεις για μουσική δωματίου, έργα για φωνή και μελοποιήσεις ποιημάτων. Έχει γράψει μουσική για ντοκιμαντέρ για θεατρικά αναλόγια,ταινίες μικρού μήκους,θεατρικές παραστάσεις,διαφημίσεις στην τηλεόραση και ραδιόφωνο.Η δουλειά του πάνω στην ηλεκτρονική μουσική (συμφωνική και ambient) έχει κυκλοφορήσει σε cd μέσω internetColorsofMemory», «SummerDawn», «Clytaemnestra», «SevenSongs», «SkyChasing»: MP3 Records – ΗΠΑ).
  • Το 2007 κυκλοφόρησε την δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Memories of a Journey» από την δισκογραφική εταιρεία Μελωδικό Καράβι και το 2011 την νέα δουλειά του ‘’Island of the Dawn’’απο την 4music records.
  • Το "Island of the Dawn" κινείται στα πλαίσια της ηλεκτρονικής μουσικής με κυρίαρχο όργανο το βιολί του ίδιου του συνθέτη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
  • Τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και την μουσική του θα συναντήσετε

Blogger templates


Blogger news