Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον «Ελληνικό Κόσμο» κάθε Σάββατο & Κυριακή


Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τον Φεβρουάριο, με εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά, κάθε Σάββατο και Κυριακή. Έτσι λοιπόν κατά τη σχολική περίοδο θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.

Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού, ενώ αυτά του Σαββάτου απευθύνονται σε παιδιά από 3 ετών και πάνω, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. 

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012
«Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας!»
Ένα ουράνιο τόξο παρασύρει τα παιδιά στην έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών». Τα παιδιά προσγειώνονται στην παλέτα ενός ζωγράφου, αναμειγνύουν σχήματα και χρώματα και μέσα από ένα παιχνίδι τέχνης εκφράζονται δημιουργικά. 

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012
«Παν μέτρον άριστον»... και στη διατροφή
Σάββατο πρωί τα παιδιά ξεκινούν την ημέρα τους πηγαίνοντας στην «αγορά» του «Ελληνικού Κόσμου». Εκεί, πραγματοποιώντας τις «αγορές» τους για το μεσημεριανό γεύμα, μικροί και μεγάλοι θα συνειδητοποιήσουν την προέλευση των τροφών και την ευεργετική επίδραση της ισορροπημένης διατροφής στον οργανισμό. 

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012
«Ο ποντικός και η θυγατέρα του» (ένα λαϊκό παραμύθι)
Τα παιδιά θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι. Το παραμύθι θα «ζωντανέψει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012
«Η Αργοναυτική Εκστρατεία» 
Τα «Αργοναυτικά», το ωραιότερο έπος των Αλεξανδρινών χρόνων, εμπνέει το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες», ο οποίος ετοίμασε μια εντυπωσιακή παράσταση κουκλοθέατρου με θέμα την ελληνική μυθολογία. 

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε εδώ.

Blogger templates


Blogger news