Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Θαλασσινοί έρωτες του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο θέατρο Φούρνος

Το θέατρο Φούρνος παρουσιάζει την παράσταση «Θαλασσινοί έρωτες», «τρία κλασικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για χαμένους, ανεκπλήρωτους έρωτες σαν θεατρικές παρτιτούρες δωματίου. Η Μίρκα Γεμετζάκη ανιχνεύει σκηνοθετικά το παπαδιαμαντικό σύμπαν τονίζοντας τη μουσικότητα και το λεπταίσθητο ερωτισμό του Σκιαθίτη δημιουργού σε μια απέριττη παράσταση» (Γ. Βιδάλης) «Για ένα θέατρο ουσίας, μια μυσταγωγία» (Κ. Μπούρας)

Μετά την περσινή της επιτυχία η παράσταση παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος, για 10 μόνο παραστάσεις.
Η παράσταση Θαλασσινοί Έρωτες βασίζεται σε τρία ερωτικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,Έρωτας στα χιόνια, Όνειρο στο κύμα και Έρως-Ήρως. Με αφορμή το έτος Παπαδιαμάντη η Μίρκα Γεμεντζάκη παρουσίασε το 2011 για τέταρτη φορά ύστερα από το «Μοιρολόι της φώκιας», τη «Φόνισσα» και τη «Φεύγουσα κόρη», πάντα με όχημα την αφήγηση, μια παράσταση εμπνευσμένη από το έργο του Σκιαθίτη συγγραφέα. Η αφήγηση των ιστοριών, που πρωταγωνιστούν τρεις διαφορετικοί άντρες, γίνεται από γυναίκες, με τη συνοδεία μουσικής που έγραψε ειδικά για την παράσταση η Μαριέττα Φαφούτη και ερμηνεύεται ζωντανά στο πιάνο από τη Νάντια Παπανδρέου.

Η σκηνοθέτης της παράστασης Μίρκα Γεμεντζάκη για την παράσταση «Θαλασσινοί Έρωτες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: Αυτό που με οδήγησε στον Παπαδιαμάντη είναι η γλώσσα του, που για μένα είναι μουσική, τόσο ξεκάθαρη που ένας μουσικός βρίσκει αμέσως το ρυθμό. Για μένα, η αφήγηση είναι το θεατρικό είδος που εκφράζει τις προσδοκίες μου για το θέατρο.

Αλλά αυτή την τέταρτη φορά που ανεβάζω Παπαδιαμάντη ήταν η μαγική λέξη «κοσμοκαλόγερος». Οι έρωτες του όχι μόνο για τη φύση, αλλά και τον άνθρωπο τον έκαναν τον πιο αθώο ερωτικό μυθιστοριογράφο.

πληροφορίες:
Θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ, Μαυρομιχάλη 168 Νεάπολη, Αθήνα.
Παραστάσεις από 21 Απριλίου έως 20 Μαϊου 2012, κάθε Σάββατο και Κυριακή. 
Ώρα έναρξης: 21.00. Διάρκεια: 70'
Τηλέφωνο: 210 6460748

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news