Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Κόκκινες, επαναστατικές πιζάμες.

άρθρο
του Δημήτρη Δικαίου

Πρέπει να απευθύνουμε το λόγο στους τερμίτες. Θα παρέμβουμε στην χωματογραμμή της κοινωνίας, αν αφοπλίσουμε τις «γλάστρες των αποφάσεων». Τη Βουλή των Ελλήνων, τον κομματατζή φοιτητή και τον κομματιασμένο Γέρακα που χτίστηκε πάνω σε καμένη γη. Στη γη μου, στη γη σου.
Από αυτό το έδαφος σήμερα απαιτούν κοινόχρηστα, αφαιρώντας πετρέλαιο απ’ τη νιότη. Το καύσιμο του νέου αίματος, ονόμασαν αλητεία. 
Φιμωμένος με τ’ αντιασφυξιογόνα συμπεράσματα της αντιλαϊκής βιόλας που, αποφάσισε για μένα, κοιμήθηκα κι απόψε. Η πολιτική της καπακωτής, αήττητη ακόμη και από τα μαγιάτικα σκυλιά που έριξα στη μάχη, φορώντας πιζάμες. Κόκκινες, επαναστατικές πιζάμες.
Νικημένος και βέβαια, παρασημοφορημένος απ’ την τακτική της υπαναχώρησης, έφαγα ξανά «πίτα αλάδωτη», μετρώντας υπουργικές γραβάτες στην αφίσα που τα μαγνητάκια μου περήφανα κρατούσαν στο καπάκι της κουζίνας. Βαρέθηκα τις «πίτες». Θέλω κάτι για το μέλλον, παρ’ ότι κουρασμένος. Αναλώθηκα ζητώντας την παρέμβαση των εμπνευστών μου. Ποιοι εμπνέουν σήμερα έναν αφυδατωμένο; Όσοι πίνουν ως τα μάτια; Αυτοί μιλούν για μένα; Για σκέψου! Σκέψου..

Κι απ’ τη άλλη..
έχω αυτή τη σύγχυση με τα αντιεμετικά. Τι με προφυλάσσει περισσότερο, η τερατογέννεση της Αυγής ή μια Χρυσή Αυγή που ισχυροποιήθηκε μετεκλογικά; Άκουσα πάλι να λένε, εκείνα του γύψου θα μας σώσουν. «Δυο στάλες Παπαδοπουλικές ν’ αρματώσουν τα περιπολικά». Να, ποιοι μεθαύριο θα με ρωτάνε «ρε συ, μπας κι είσαι τερμίτης του θόλου;». Τα ίδια χείλη που ρωτούν και σήμερα. Οι ίδιοι άνθρωποι που στου Φιλοπάππου, την Καθαρά Δευτέρα, ταΐζουν με δημοτικό χαλβά τα παιδιά τους. Με κούρασε κι η ΕΡΤ, να με σερβίρει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news