Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Η Κινηματογραφική Πρόταση της εβδομάδας: Delicacy - David και Stéphane Foenkinos (2011)

γράφει ο Γιώργος Ρούσσος
baphomet
Delicacy 2011

Η Ναταλί έχει μια υπέροχη ζωή. Είναι νέα, όμορφη και έχει φαινομενικά, τον τέλειο γάμο. Όταν όμως, ο σύζυγός της θα πεθάνει σ' ένα ατύχημα, θα δει τον κόσμο της να καταρρέει. Για τα επόμενα χρόνια, θα εστιάσει στη δουλειά της, θάβοντας κάθε ίχνος συναισθήματος μέσα της. Και τότε, ξαφνικά, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί, φιλάει τον πιο απίθανο άνθρωπο – τον Μάρκους, έναν συνεργάτη της. Το παράξενο ζευγάρι θα ξεκινήσει το δικό του ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων...

Ένα ταξίδι που θα εγείρει κάθε είδους ερωτήματα και έριδες στη δουλειά. Μπορούμε άραγε να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα ξαναβρούμε τη διάθεση για ζωή; Η Ναταλί και ο Μάρκους αποφασίζουν να φύγουν μακριά για να δώσουν στη σχέση τους μια αξιοπρεπή ευκαιρία. Πρόκειται για μια ιστορία αναγέννησης αλλά και για ένα σπουδαίο μάθημα πάνω στη μοναδικότητα της αγάπης.

Το σενάριο είναι βασισμένο στο όγδοο μυθιστόρημα του Νταβίντ Φενκινός, το οποίο έχει κυκλοφορήσει και στη χώρα μας. Με χιούμορ και τρυφερότητα, αφηγείται μια γοητευτική ερωτική ιστορία, που ξεκινά εντελώς απροσδόκητα και συνεχίζεται με πολλές εκπλήξεις. Διότι "το ρολόι του κορμιού μας δεν λειτουργεί ορθολογιστικά".

Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία των αδερφών David και Stéphane Foenkinos, η οποία μάλιστα ήταν και υποψήφια στα φετινά César στην κατηγορία για πρωτοεμφανιζόμενο φιλμ, όπως επίσης ήταν υποψήφιο και το σενάριο του David Foenkinos.

Έξυπνα δοσμένη ταινία, που ομολογώ ότι με εξέπληξε ευχάριστα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε την πάντα συμπαθητική Audrey Tautou, του γνωστού μας Amélie (2001), αλλά και του The Da Vinci Code (2006). Ωστόσο, η πραγματική αποκάλυψη της ταινίας, είναι ο σχετικά άγνωστος François Damiens, εδώ στον ρόλο του Σουηδού Markus Lundl, ο οποίος αναστατώνει την καθημερινότητα της πρωταγωνίστριας μας, έχοντας ως βασικό του προσόν, απλά την ειλικρίνειά του. Ο Markus, είναι αυτό που δείχνει, δεν προσποιείται. Ίσως να είναι λίγο αφελής, μα πάνω απ' όλα αυθεντικός και αυτό είναι κάτι που ευτυχώς ακόμα, εκτιμάται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news