Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Spetses MARATHON
Αγώνας 5 & 26 χλμ.


12-14 Οκτωβρίου πρέπει να βρίσκεσαι στις Σπέτσες!

Οι Σπέτσες αποτελούν ιδανικό τόπο για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου γεγονότος, δεδομένου του μοναδικού φυσικού κάλλους της διαδρομής που έχει χαραχτεί περιμετρικά. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα και τα πεύκα, δίπλα σε ιστορικά τοπόσημα.
Συγκεκριμένα, έχει σχεδιαστεί ένα ειδικό κομμάτι της διαδρομής μέσα από το κέντρο του νησιού όπου οι δρομείς θα περάσουν από τα τοπόσημα. Οι 2 διαδρομές:
* Η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων εκτείνεται στην βορειοανατολική πλευρά των Σπετσών. Πρόκειται για μια διαδρομή που περνάει από το κέντρο του νησιού, τη Ντάπια και το Παλιό Λιμάνι. Αποτελεί τον «ιστορικό γύρο» της πόλης, ενώ απευθύνεται τόσο σε έμπειρους όσο και σε αρχάριους δρομείς.
* Η διαδρομή των 26 χιλιομέτρων αποτελεί έναν πλήρη «φυσιολατρικό» γύρο του νησιού και απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς.

Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλους ΣπετσώνΣτο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων του τριημέρου του Spetses Mini Marathon θα πραγματοποιηθούν και δύο κολυμβητικοί αγώνες -δίνοντας μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να διανύσουν την απόσταση από την Κόστα στην προβλήτα της πλατείας του Ποσειδωνίου κολυμπώντας είτε 5 είτε 2,5 χλμ. Σε όλο το μήκος  της διαδρομής θα υπάρχουν καΐκια του συλλόγου «Αγαμέμνων» (Παραδοσιακός Σύλλογος Καραβομαραγκών Σπετσών), σήμανση με σημαδούρες και ομάδα της Lifeguard Hellas που θα φροντίσουν για την ασφάλεια των κολυμβητών.
Συγκεκριμένα:
Διαδρομή 5 χλμ. ( Σπέτσες – Κόστα – Σπέτσες)
Οι συμμετέχοντες  θα ξεκινήσουν από την προβλήτα της πλατείας του Ποσειδωνίου, θα φτάσουν στην Κόστα και θα τερματίσουν στην πλατεία Ποσειδωνίου. Σε αυτήν την διαδρομή δεν θα επιτραπεί στους κολυμβητές να φορούν βατραχοπέδιλα.

Διαδρομή 2,5 χλμ. ( Κόστα – Σπέτσες)
Οι συμμετέχοντες  θα μεταβούν με καίκι της Οργανωτικής Επιτροπής στην Κόστα – θα δοθεί η εκκίνηση από εκεί και θα τερματίσουν στην πλατεία Ποσειδωνίου. Σε αυτήν την διαδρομή , θα επιτραπεί σε όσους το δηλώσουν να φορούν βατραχοπέδιλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news