Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Γιώργος Σκόκας [μουσική]

[μουσικά νέα] Γιώργος Σκόκας

[βιο-γραφικός]
φωτ. Γιώργος Σκόκας

Γεννήθηκα στην Αθήνα την εποχή που οι ερπύστριες σημάδευαν δρόμους και ανθρώπους, την εποχή που κάθε λογής στολή τρόμαζε και μόνο στο άκουσμα της λέξης «ελευθερία».
Τολμώ να σκεφτώ πως τίποτα δεν είναι τυχαίο: από τα πρώτα κιόλας στιχουργικά μου βήματα ως και σήμερα με συνέπεια αναφέρομαι στα ιδανικά εκείνης της εποχής.
Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα σε ένα χωριουδάκι  της Φωκίδας όπου το αγκάλιαζε η θάλασσα, εκεί γεννήθηκε η ερωτική πλευρά των στίχων μου, μαζί της και η πρώτη μουσική μου σύνθεση.
Τα παιδικά μου ακούσματα παραδοσιακά, λαϊκά, ρεμπέτικα, μα όσο περνούσαν τα χρόνια όλο και πιο ηλεκτρισμένα!!!
Δώρο της αδερφής μου η πρώτη κιθάρα. 
Τα πρώτα μουσικά βήματα στο τοπικό ωδείο, μα δεν με χώραγε ο τόπος, επέστρεψα στην Αθήνα, συνέχισα τις σπουδές μου στην κιθάρα ταλαιπωρώντας τους δασκάλους μου με το άναρχο της φύσης μου.
Σχηματίζω διάφορα - αδιάφορα  ροκ σχήματα ενώ παράλληλα αναζητώ τη μουσική και την στιχουργία στην πηγή της, στον ήχο των ανθρώπων, στους πλανόδιους μουσικούς, στις ιστορίες της στιγμής, κάπως έτσι πρόσθεσα ένα ερωτηματικό στο.. αυτοδίδακτος (;)

Ανακαλύπτοντας τη μουσική όσο και τη στιχουργική μου αλήθεια, βασισμένη στην ανάγκη να φτιάχνω,(τραγουδοποιός),τα τραγούδια μου με μεράκι κι αγάπη και έχοντας κάνει έναν μικρό αλλά υπέροχο κύκλο συνεργατών, αποφάσισα να παρουσιάσω τα τραγούδια μου, πρώτα διαδικτυακά σε μια πειραματική μορφή και στη συνέχεια σε μια συλλογή με τον τίτλο «Προς Σπήλαιο.», που θα είναι έτοιμη μέσα στο έτος 2013.


Ακολουθούν τα τραγούδια:
Οδυσσέας [στίχοι-μουσική: Γιώργος Σκόκας - ερμηνεία: Χριστίνα Πετρογιάννη]
Το βανάκι [στίχοι-μουσική-ερμηνεία: Γιώργος Σκόκας]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news