Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Crowd-funding για την έκδοση ελληνικού λογοτεχνικού βιβλίου

"Η διαφορά του άσπρου απ' το λευκό" Γιάννης Φαρσάρης

Μια πειραματική προσπάθεια έκδοσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου με τη μέθοδο της συλλογικής μικρο-χρηματοδότησης (crowd-funding) ξεκίνησε ο Γιάννης Φαρσάρης. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ανεξάρτητη έκδοση μιας συλλογής διηγημάτων που γράφει αυτή την εποχή με τίτλο: "Η διαφορά του άσπρου απ' το λευκό", ως έργο της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK (http://www.openbook.gr), την οποία δημιούργησε ο ίδιος το 2010.
Για την υποστήριξη της προσπάθειας μέσω της διεθνόύς πλατφόρμας Indiegogo ο καθένας μπορεί να επιλέξει να συνεισφέρει 1€ για να αποκτήσει την ψηφιακή έκδοση του βιβλίου, 8€ για να αποκτήσει την έντυπη και την ψηφιακή έκδοση ή 18€ για να αποκτήσει 3 αντίτυπα του βιβλίου, αναφορά στη σελίδα των Αρωγών Έκδοσης και την ψηφιακή έκδοση.
Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: http://igg.me/at/openbook
Το εγχείρημά δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν το κόστος του τυπογραφείου, του επιμελητή, του γραφίστα και της ταχυδρομικής αποστολής των βιβλίων στους υποστηρικτές της προσπάθειας.
# Το e-book, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας, θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο υπό άδεια Creative Commons. Θα διατεθούν επίσης δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου σε δημόσιες και δημοτικές δανειστικές βιβλιοθήκες και Λέσχες ανάγνωσης όλης της χώρας. Επιπρόσθετα, θα απελευθερωθούν αντίτυπα του βιβλίου μέσω Book-Crossing.

Η έκδοση βιβλίου μέσω crowd-funding αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς εγχειρημάτων στην κατεύθυνση της ανοικτής και συνεργατικής λογοτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news