Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

[Μαύρη ζάχαρη] του Χρήστου Καρασαββίδη ~ ΘΕΑΤΡΟ«Μερικές φορές λέμε πράγματα χωρίς να τα πιστεύουμε. Θεωρούμε πως κρατάμε όλο τον κόσμο στα χέρια μας επειδή για μια στιγμή είμαστε ευτυχισμένοι. Μιλάμε για το μέλλον λες και εξαρτάται από μας. Λέμε πως θα τα καταφέρουμε και πιστεύουμε σε μια βοήθεια που δεν έρχεται ποτέ. Θα κάνουμε. Θα είμαστε. Θα δούμε. Όλα αυτά δεν είναι, παρά μονάχα, σύμβολα της αδυναμίας μας να δεχτούμε την πραγματικότητα. Δεν είναι, παρά μονάχα, αόριστες ευχές».
Ήταν ένα κορίτσι. Και γνώρισε ένα αγόρι. Κι οι μέρες εκείνες ήταν ευτυχισμένες. Μετά έγιναν τρεις γιατί άρχισαν να παίζουν με μια καρφίτσα και να βάζουν στο σώμα τους υγρή ζάχαρη για να νιώθουν πιο ζωντανοί. Και κόλλησαν. Και τίποτα πια δεν ήταν όμορφο χωρίς το παιχνίδι τους.

Στην θεατρική σκηνή του Βυρσοδεψείου η "Μαύρη Ζάχαρη"
του Χρήστου Καρασαββίδη.


Μαύρη Ζάχαρη. Μια σκοτεινή ιστορία αγάπης, εμπνευσμένη από την ιδέα του βιβλίου «CANDY» του Luke Davis. Ο έρωτας και τα ναρκωτικά, ενα σκληρό παραμύθι. Ο Παράδεισος και η Κόλαση, βρίσκονται επί Γης.

Ένα προκλητικό και σκληρό έργο, αμάλγαμα μυθοπλασίας και ποίησης, αγάπης και χιούμορ, για τον έρωτα, τα εμπόδια που συναντά, τους προσωπικούς μας εφιάλτες και τον εθισμό των ανθρώπων απέναντι σε κάθε είδους εξάρτηση.

Η παράσταση δεν έχει καμία διάθεση ηθικής τοποθέτησης απέναντι στα ναρκωτικά. "Ο θεατής περισσότερο θα ζήσει ένα σκληρό παραμύθι για μεγάλους παρά θα δει ένα έργο που μιλάει για τα ναρκωτικά. Έτσι κι αλλιώς αν από κάτι έχουμε χορτάσει από τις παραστάσεις τόσα χρόνια είναι οι διδαχές. Aντίθετα, αυτό που δεσπόζει είναι η ιστορία δύο ανθρώπων που θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς.
Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που όλοι μας δίνουμε αγώνα προκειμένου να ζήσουμε καλά σε μια κοινωνία χιλίων προβλημάτων, σε μια χώρα που η οικονομική ένδεια έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή της σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, τη στιγμή που πολλοί νέοι καταφεύγουν σε επίπλαστες πραγματικότητες, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να καταλάβουμε πως δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι που να μας κάνουν να ξεχνάμε τα προβλήματα. Μόνο κοιτώντας κατάματα μπορούμε να πάμε παρακάτω." Χρήστος Καρασαββίδης.
Κείμενο : Χρήστος Καρασαββίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ράμος
Κινησιολογία : Σοφία Μιχαήλ
Φωτισμοι: Στέλλα Κάλτσου
Σκηνικά: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Κοστούμια: Aπόλλωνας Παπαθεοχάρης
Α' Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίλια Χαριδήμου
Β' Βοηθός σκηνοθέτη: Ηρώ Πεκτέση

Παίζουν: Κρίστελ Καπερώνη, Πάνος Νάτσης, Ηλίας Γκογιάννος

Ημέρες παραστάσεων
1-30 Μαιου
Πέμπτη στις 21.30 & Παρασκευή στις 21:00

Τιμή εισιτηρίου
12 κανονικό, 8 μειωμένο & 5 ατέλειες / Διάρκεια: 80 λεπτά
Που : Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Βοτανικός.


Μέρος των εσόδων της παράστασης προσφέρεται στο ΚΕΘΕΑ

πηγή  http://www.vyrsodepseio.com,http://www.3pointmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news