Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Mehmet Coşkundeniz «Θα είμαι μαζί σου» ~ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

απόδοση στα ελληνικά: Ισαβέλλα Μήτρου

Όταν θα κλαις θα είμαι μαζί σου για να ακουμπάς το κεφάλι σου στο στήθος μου. Δεν θα σου πω «μην κλαις, δεν θα σε σωπάσω. Θα είμαστε μαζί με τον πόνο που βρίσκονται μέσα στα τρεχούμενα δάκρυά σου. Ότι και αν υπάρχει που σε πλήγωσε στο παρελθόν, ένα ένα θα βγουν από την καρδιά σου. Θα σκουπίσω τα απομεινάρια των δακρύων σου από τους έρωτές σου που έμειναν στη μέση. Θα καλυτερεύσουν οι πληγές που βρίσκονται στην καρδιά σου. Ενώ κλαίς με αναφιλητά, μονάχα θα σε αγγίξω, χαϊδεύοντας τα μαλλιά σου για να κάνω το κλάμμα σου πιο δυνατό, για να μην ξανακλάψεις ποτέ.
Όταν θα γελάς θα είμαι μαζι σου , για να γίνω μάρτυρας τηε φωτεινότητας που εκπέμπει το πρόσωπό σου όταν χαμογελάς. Για να γελάσω μαζί σου. Τη στιγμή που θα αντηχεί το γέλιο σου στους τοίχους του δωματίου, θα σου λέω «δεν φτάνει..πιο δυνατά γέλα να αντηχεί πιο δυνατά στους τοίχους..». Θέλω να νιώσω την τέρψη του χαμόγελού σου μέσα μου. Θέλω να δω πόσο περισσότερο μπορεί να σε ομορφύνει.
Όταν θα νοσταλγείς θα είμαι δίπλα σου, για να καταπραύνω τη νοσταλγία σου, για να με κλείσεις στην γεμάτη αγκαλιά σου. Εάν με νοσταλγείς, εσύ είσαι ο έρωτας, τι όμορφη αλήθεια αυτή. Εγώ σε νοσταλγώ ακόμη και όταν είσαι δίπλα μου. «Γίνεται κάτι τέτοιο;», μη μου το πείς, γίνεται λοιπόν. Ενώ νιώθεις έναν τόσο βαθύ και δυνατό έρωτα, δεν είναι δυνατόν να μην νοσταλγείς. Δεν μπορώ να σε χορτάσω, καταλαβαίνεις; Θέλω να με νοσταλγείς όσο και εγώ.
Όπου και αν είσαι, θα είμαι και εγώ εκεί, επειδή δεν θέλω να είμαι δίχως εσένα. Δεν θέλω να περάσει ούτε μια μέρα στη ζωή μου χωρίς εσένα. Πρέπει να είσαι συνέχεια μαζί μου, οτι και αν ζείς πρέπει να το ζεις μαζί μου. Εάν περπατήσουμε μαζί αυτό το δρόμο, πρέπει να τον περπατήσουμε μαζί μέχρι το τέλος του. Χέρι χέρι και καρδιά με καρδιά...Αυτό που μας δένει είναι ο έρωτας. Τον έρωτα πρέπει να τον ζούμε στο κάθετι. Πρέπει να ζούμε μαζί, βλέποντας, αγγίζοντας. Πρέπει να καρπωθούμε το κάθε θείο δώρο που μας παρουσιάζεται, μέχρι τέλους.
Τώρα σου λέω πως εάν θέλεις να ζήσεις έναν τέτοιο έρωτα, να μοιραστείς τη ζωή σου, φώναξε εμένα που είμαι δίπλα σου. Μην δειλιάσεις καθόλου, φώναξέ με. Ξέφυγε από τις ανησυχίες σου και απαρνήσου τα κλασσικά παιχνίδια του έρωτα. Δεν είναι αναγκαία για τον έρωτα που θέλουμε να ζήσουμε. Μην ντρέπεσαι για τα συναισθήματά σου και τις επιθυμίες σου. Πες «έρωτά μου», πες «θέλω». Εδώ είμαι, δικός σου, ως το άπειρο...

Mehmet Coşkundeniz
Ο Mehmet Coşkundeniz σπούδασε δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Ξεκίνησε να εργάζεται σε εφημερίδες και το 1995 ξεκίνησε στην εφημερίδα “Posta” στην οποία βρίσκεται ακόμη και σήμερα. Σταδιακά πήρε τη θέση του αρχισυντάκτη.
Το 1999 ξεκίνησε να γράφει στην εφημερίδα κάθε Σάββατο για θέματα αγάπης. Με τον καιρό απέκτησε το παρατσούκλι «γιατρός του έρωτα» και ξεκίνησε τη δική του ιστοσελίδα. Το 2003, ξεκίνησε την δική του ραδιοφωνική εκπομπή.
Την ίδια χρονιά εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Aşk Bize Yakıştı» (Ο έρωτας μας ταιριάζει) ενώ την επόμενη χρονιά εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Sen Git Aşk Bana Kalsın» (εσύ φύγε, έρωτα μείνε μαζί μου) το οποίο εξαντλήθηκε την πρώτη εβδομάδα κυκλοφιρίας του. Συνολικά έχει εκδώσει μέχρι σήμερα 16 βιβλία ενώ συνεχίζει να γράφει και κάθε Σάββατο στην εφημερίδα «Posta».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news