Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Μοντέρνα Γλυπτική ~ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑTed Lawson

Χρησιμοποιώντας εικονική απεικόνιση και γεωμετρική αφαίρεση, ο Τεντ Λώσον δημιουργεί μια αφηγηματική εξέλιξη μορφών που αποκαλύπτει κάτι  εννοιολογικά μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών τους. Η μεγάλη κλίμακα της δουλειάς του συνδυάζει ψηφιακή τεχνολογία με ιδιαίτερη στην τέχνη της, παραδοσιακή  μέθοδο γλυπτικής  για να παράγει απρόσκοπτα εννοιολογικά θέματα που εκφράζουν  μια βαθύτερη, αναλογική αλήθεια μες στην ύλη της κάθε δημιουργίας του. Η διαδικασία της εργασίας του είναι μια εξερεύνηση της ανθρώπινης υπαρξιακής εμπειρίας μέσω φανταστικών μοντέλων του σύμπαντος σαν φυσική μορφή.  Ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη δημιουργώντας αυθεντικά έργα τέχνης στο στούντιο του στο Γκρινπόιντ του Μπρούκλιν.


πηγή  http://www.tedlawson.comKikki Smith


Χρησιμοποιώντας ένα πλήθος μέσων και υλικών, η συλλογή Κίκι Σμιθ αφορούν τον στοχασμό και την πνευματικότητα της ζωής, τα οποία συχνά αφηγούνται την αρχική προέλευση και την κατάληξη.  Για την συλλογή Pilgrim (2007-2010) η Σμιθ δημιούργησε 30 πάνελ από μαύρο και άσπρο ζωγραφιστό  γυαλί  στηριγμένα σε ατσάλινες κορνίζες, κάθε ένα από το οποίο παρουσιάζει και ένα στάδιο στην ζωή της γυναίκας . Η Σμιθ έχει δουλέψει εκτενώς με το γυαλί από μοντέρνα γλυπτά που απεικονίζουν μπλεγμένα σπερματοζωάριο στην συλλογή ‘Άτιτλο (1989-1990) μέχρι το ροζ παράθυρο στην Συναγωγή του Eldridge Street στην Νέα Υόρκη.πηγή https://www.artsy.net


Marc QuinnΟ νεαρός, βρετανός καλλιτέχνης Μαρκ Κουίν
δημιουργεί προκλητικά γλυπτά πορτρέτα από
οργανικά υλικά, όπως στην συλλογή του «Blood Head» που είναι πορτραίτα του ίδιου στα οποία το καλούπι από το κεφάλι του έγινε από το ίδιο του το αίμα. Ο Κουίν επίσης κατασκευάζει γλυπτά χρησιμοποιώντας πιο παραδοσιακά μέσα και υλικά όπως ο μπρούτζος, δίνοντας τους συχνά ασυνήθιστα φυσικά χαρακτηριστικά.

πηγή https://www.artsy.netεπιμέλεια κειμένων - απόδοση στα Ελληνικά Μαρία Ροδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ταχυδρομική Διεύθυνση Εντύπου
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΟΔΕΙΑ
ΛΙΝΑ Κ. ΤΖΙΑΜΟΥ
Τ.Κ. 18050 | ΣΠΕΤΣΕΣ
(αποστολή βιβλίων)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο | SODEIA@ymail.com
(αποστολή κειμένων, προτάσεων κ.α.)

Blogger templates


Blogger news